Mar Gassó Ordaz

 

Graduada en Nutrició i Dietètica Humana per la Universitat de Barcelona (2012-2017), forma part de l'equip d'IBADE des de 2018.

 

Ha treballat anteriorment al servei d'Endocrinologia i Nutrició de l'Hospital del Mar de Barcelona, realitzant suport nutricional de pacients hospitalitzats i preparant sessions grupals d'educació nutricional per a pacients amb obesitat candidats a cirurgia bariàtrica, sessions formatives sobre disfàgia i sobre gestió de la nutrició enteral domiciliària. 

 

Actualment centra el seu interès en la preparació dietètica i seguiment de pacients operats d'obesitat i en dietes específiques (sense gluten, veganes/vegetarianes, i adaptades a patologies autoimmunitàries). Realiza tallers grupals educatius dirigits a pacients sotmesos a cirurgia de l'obesitat. 

 

Té un alt grau d'empatia, professionalitat i compromís amb el coaching i la motivació del pacient. La seva formació en micronutrició i els seus coneixements sobre la repercussió de l'alimentació sobre la salut celular i la malaltia, li permeten el disseny de plans dietètics totalment adaptats i beneficiosos per a diferents patologies. 

 

El nostre equip de Dietètica i Nutrició dissenya dietes personalitzades, mai prefabricades. Realitzem dietes de tot tipus, variades segons cada pacient, sempre equilibrades i amb control mèdic, amb l'objectiu de menjar bé i prevenir o tractar problemes de salut ja existents. 

 

Durant la primera visita, realitzarem la teva història clínica, revisant les malalties, analítiques, antecedents familiars, medicació. Aprofundirem en el teu estil de vida, tipus de feina, activitat física, horaris i altres aspectes d'interès. 

 

Després passarem a parlar de la teva alimentació actual, revisant què sols menjar i detectant així els principals punts per a millorar la teva dieta. Valorarem la teva composició corporal mitjançant la impedanciomentria. 

En funció de les teves necessitats, plantejarem els objectius a curt i llarg plaç dibuixant el camí terapèutic a seguir. Com a tractament complementari, realitzem sessions de mesoteràpia

 

 

En els casos d'obesitat i sobrepes, de vegades caldrà només un tractament i reorganització dietètica i pauta d'exercici. Altres vegades caldrà afegir medicació i en algunes ocasions col.locació d'un baló gàstric o cirurgia bariàtrica en els casos més extrems. El nostre equip mèdic-dietètic treballa conjuntament en sessions setmanals per valorar quina és la millor estratègia a seguir en cada pacient.