Juan Alfonso Rivero Rivera

 

Bachelor en Medicina Tradicional Xinesa per la Universitat de Gales (2013). Diplomat en Acupuntura i Moxibustió per ISMET a Barcelona (2012). Màster en Microbiota Humana per la Universitat CEU Cardenal Herrera (2020). Màster en Nutrició en la Activitat Física i l'Esport (Universitat de Barcelona, 2014).

 

És docent a ISMET, amb el que es manté al dia dels fonaments de la Medicina Xinesa, així com dels tractaments més eficaços.

 

Està especialitzat en tractaments de fertilitat, problemes digestius, dermatològics, control del dolor i neurologia. 

 

La Medicina Tradicional Xinesa (i l´acupuntura com a part d’aquest corpus mèdic) ofereix un complement ideal amb les potents tècniques i tractaments de la Medicina Moderna. Complementa i reforça aquells teixits i estructures on de vegades és difícil arribar, si no és d’una manera invasiva.

 

Però què és? i què pot tractar la Medicina Tradicional Xinesa (MTX)?

 

La MTX tracta principalment totes les patologies que tinguin com arrel del problema un desajust funcional. De manera natural,  l’acupuntura ajuda a que els procesos inflamatoris de l’organisme estiguin estables, donat que la inserció de l'agulla estimula certes fibres del sistema nerviòs que ajuden a modular aquest processos: s’han descrit efectes neurohumorals, biomecànics i reguladors del creixement cel.lular mitjançant l’acupuntura.

 

Mentre que l’arrel del coneixement biomèdic se sustenta en una anatomia física i una fisiologia basada en sistemes funcionals separats , la MTX parteix de la base de que el cos és un tot, en el que les funcions de creixement, funció i moviment, són un conjunt indivisible, on els meridians no s´entenen com entitats anatòmiques, sinò com una estructura fisiològica unificada i sinèrgica com la resta de xarxes de l’organisme.

 

L'avantatge de treballar amb Medicina Tradicional Xinesa és que vostè pot seguir amb el seu tractament mèdic habitual, això sí, sempre indicant-ho prèviament a l'entrevista prèvia al servei.

Els trastorns més habituals que es poden abordar amb Medicina Tradicional Xinesa són:

 

• Ajuda a la Fertilitat tant femenina com masculina.

• Problemes del cicle menstrual com dolor, irregularitat de cicle, manca de cicle, sagnats abundants, sagnats entre períodes, etc.

• Mals de cap

• Dolor articular i lesions en teixits tous (tendons, lligaments, etc.)

• Millora en els processos neurològics donada l'estimulació que certs punts d'acupuntura tenen sobre certes àrees del cervell. Sobretot en aquells en què hi ha debilitat dels membres i hi ha moviments involuntaris.

• Millora dels símptomes adversos de les persones que reben tractament oncològic com són insomni, nàusees i vòmits.

• Ajudar a les persones a regular el seu pes.

• Ajuda a baixar els estats d'ansietat i estrès, així com superar els processos d'addicció.

• Regular el trànsit intestinal, bé sigui per excés de defecació com per desordres crònics del mateix.

​Ajuda en els processos inflamatoris del sistema digestiu provocats per malalties que afecten la mucosa intestinal.

• Problemes d'insomni

• Problemes de pell sobretot quan cursen amb picor i ferides cutànies i que poden afectar tant a la cara com a la resta del cos.

 

 

Què es fa en una sessió de MTX?

 

En una primera sessió es fa un interrogatori complert, on es pregunta al pacient sobre diferents àmbits de la seva vida, es mira el pols i la llengua per fer una aproximació al diagnòstic des de la MTX i a posteriori es fa la sessió acupuntural.

 

El pacient pot gaudir de diferents eines terapèutiques pròpies de la MTX segons el cas, com són: Acupuntura, fitoteràpia tradicional xinesa, ventoses, moxibustió (estimulació calorífica) , massatge i recomanacions dietètiques segons la MTX.

 

Tot això envoltat i coordinat amb el nostre quadre mèdic.